X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Resultaten 2013

Analyse nationale status quo

Om goed te kunnen bepalen welke brug moet worden geslagen tussen de huidige situatie en de gewenste situatie in 2020 is als eerste stap in het project de Nederlandse status quo onderzocht. In de samenvatting treft u de belangrijkste conclusies aan. Bent u benieuwd naar de volledige analyse van de nationale status quo? Download het onderzoek.

 

Roadmap

De resultaten van de analyse van de nationale status quo zijn gebruikt bij het opstellen van een nationale roadmap. In deze roadmap wordt aangegeven hoe en wanneer doelen moeten worden bereikt met een duiding van de bijdragen die partijen daaraan (kunnen) leveren. U vindt hier de definitieve rapportage met de roadmap. De roadmap is ook los te downloaden. Bij de definitieve rapportage horen ook een aantal bijlagen, te weten:

 

Beroepsbeelden

Om een beeld te krijgen van de beroepsspecialisaties en de nieuwe beroepen, zijn diverse beroepsbeelden ontwikkeld. Bekijk de verschillende beroepsbeelden.


Marktonderzoek

USP Marketing Consultancy heeft in opdracht van BuildUpSkillsNL een marktonderzoek gedaan naar de inbedding van de Europese doelstellingen voor 2020 in de bouw- en installatiesector. Het marktonderzoek betreft een 0-meting om in kaart te brengen waar de verschillende partijen uit de sector in de adoptiecurve staan om de doelstellingen in 2020 te kunnen behalen. Lees het volledige marktonderzoek “Status quo meting bouw- en installatiesector richting Europese 2020 doelstellingen
 

Verslag werkconferentie 2013

Het consortium BuildUpSkillsNL werkt aan verbeteringen van de kwalificaties en vaardigheden van werknemers die betrokken zijn bij energiebesparing in de gebouwde omgeving. Goed vakmanschap en samenwerking in de bouw- en installatiesector zijn daarbij essentieel. Wat precies dit goede vakmanschap is en wat we verstaan onder een goede samenwerking kwam aan bod tijdens de werkconferentie Bouwen aan het vakmanschap van  morgen. Lees het verslag van de lezingen tijdens de werkconferentie, de werksessie en de lancering van het platform BuildUpSkillsNL.
 

Sfeerimpressie

Op 18 april jl. vond de werkconferentie 'Bouwen aan het vakmanschap van morgen' plaats bij het Bouw- en Infrapark in Harderwijk. Hieronder vindt u een diavoorstelling. De foto's geven u een impressie van de werkconferentie.
 

 

Presentaties

Tijdens de werkconferentie op 18 april zijn verschillende presentaties gegeven over het project BuildUpSkillsNL, de toekomstige vakman en de kansen en uitdagingen voor de komende jaren.

  • Bekijk hier de presentatie Back to the Future van Henri Busker (USP). Henri Buske heeft de deelnemers in sneltreinvaart meegenomen langs verschillende scenario's waarop zij zich dienen voor te bereiden.
  • Jan Cromwijk, projectleider BuildUpSkillsNL, heeft in zijn presentatie BuildUpSkills de deelnemers het onderzoek naar de huidige status quo en de Nationale Roadmap toegelicht .
  • Bouwen aan het vakmanschap van morgen. Wat betekent dat eigenlijk? Over welke vaardigheden moet een goede vakman beschikken? Marieke van der Werf, MWAdviesgroep, nam de deelnemers mee in de wereld van groene groei.
     

Bestaande wijk van morgen

In de gemeente Kerkrade is in 2010 het ambitieuze project ‘De Bestaande Wijk van Morgen’ gestart. In het project worden 153 woningen uit de jaren zeventig gerenoveerd tot het niveau van een passiefhuis. Een passiefhuis is een laagenergiehuis met een comfortabel binnenklimaat, zonder een klassiek verwarmings- of koelsysteem.  Naast renovatie worden ook diverse innovatieve technieken in de praktijk getest. Het project laat goed zien welke kansen en uitdagingen er liggen bij energiebesparing in de bestaande bouw. Het project is tevens een goed voorbeeld waar het consortium BuildUpSkillsNL op in zet.
Bekijk de korte video voor meer informatie over het project.
 

 

Maak gebruik van de BuildUpSkills-app! De BUILD UP Skills Advisor helpt u om uw kennis en vaardigheden te versterken. De app is beschikbaar voor Android en Apple.

This project has received funding from the European Union's Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 649737  

Disclaimer: this documents/website reflects only the author's view. The Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME) is not responsible for any use that may be made of the information it contains.